Suppe av krabber: Prepping

Krabber og spesielt strandkrabber er lette å fange og gir god næring hvis en lager kraftsuppe av krabbene. Grunnen til at en lager en suppe er at det kan være vanskelig å få ut kjøttet fra klørne, beina og kroppen. Krabbene kokes og kraften tilsettes deretter ekstra smak fra krydder og urter hvis en har dette tilgjengelig.

Her er oppskriften på kraftsuppe:

  1. Kok opp en stor kjele med saltvann.
  2. Plasser krabbene i det kokende vannet og la dem koke i ca. 10-15 minutter, avhengig av størrelsen på krabbene.
  3. Ta krabbene ut av vannet og la dem avkjøle seg litt.
  4. Kok opp en kjele med ferskvann.
  5. Knus krabbene, plukk ut evt. kjøtt og ha restene av krabbene i kjelen med ferskvann.
  6. Tilsett urter eller krydder etter smak. Kok i ca 10 minutter.
  7. Sil kraftsuppen og tilsett evt. krabbekjøttet fra tidligere.
  8. Server kraftsuppen varm.

Se også SunPreppers.com