Krabber og spesielt strandkrabber er lette å fange og gir god næring hvis en lager kraftsuppe av krabbene. Grunnen til at en lager en suppe er at det kan være vanskelig å få ut kjøttet fra klørne, beina og kroppen. Krabbene kokes og kraften tilsettes deretter ekstra smak fra krydder og urter hvis en har dette tilgjengelig.
Her er oppskriften på kraftsuppe:
- Kok opp en stor kjele med saltvann.
- Plasser krabbene i det kokende vannet og la dem koke i ca. 10-15 minutter, avhengig av størrelsen på krabbene.
- Ta krabbene ut av vannet og la dem avkjøle seg litt.
- Kok opp en kjele med ferskvann.
- Knus krabbene, plukk ut evt. kjøtt og ha restene av krabbene i kjelen med ferskvann.
- Tilsett urter eller krydder etter smak. Kok i ca 10 minutter.
- Sil kraftsuppen og tilsett evt. krabbekjøttet fra tidligere.
- Server kraftsuppen varm.
Se også SunPreppers.com